Slut med danske flag på honning fra udlandet

Fødevareminister Mogens Jensen vil ændre mærkningsreglerne for honning, så forbrugerne ikke bliver vildledt, når de køber honning fra andre lande.
Det skal være slut med at hælde honning fra andre lande på glas i Danmark, klistre Dannebrog på og så mærke varen med ”dansk produceret”. Det fastslår fødevareminister Mogens Jensen.

Fødevareministeren har bedt Fødevarestyrelsen om at ændre på den hidtidige fortolkning af EU-reglerne, så forbrugerne ikke bliver vildledt. Styrelsen skal også se på, om der er problemer i forhold til andre fødevarer, som primært består af én ingrediens fra udlandet.

I dag kan en dansk virksomhed fuldt lovligt købe honning fra for eksempel lande uden for EU, og så mærke produktet med ”dansk produceret” og dansk flag, hvis forbrugeren på bagsiden af glasset kan læse, at honningen kommer fra lande uden for det europæiske fællesskab.

- At en fødevare er dansk produceret, er for mange forbrugere både i Danmark og i udlandet et kvalitetsstempel. Det stempel skal ikke kunne pryde fødevarer, som ikke har det fjerneste med Danmark at gøre, understreger fødevareminister Mogens Jensen.

Fødevarestyrelsen forventer, at den nye vejledning er klar ved udgangen af 2019.