Næste udsendelse: 23:10 20 år med søde sager (G)

TV i dag

 • 22:25Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 23:1020 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 23:35Under overfladen: Hajerne i Billund (G)En attraktion under overfladen er hajerne i Legolands store akvarium. Her dykker Morten Sørensen to gange om ugen for at pudse vinduer og holde Atlantis og dyrene i god stand.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 00:5520 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 01:20Bornholm knokler - Graver (G)Hvad får man hvis man kombinerer en journalist i praktik som graver med en havetraktor, og placerer dem på en smuk kirkegård i den bornholmske sensommer? Det kan du finde ud af, hvis du kigger med i denne udgave af Bornholm Knokler, hvor der også bliver tid til en snak om døden, døbefont og ukrudt. bornholmere på arbejde.
 • 02:00Månedens foredrag: Henning Bender, Svensk indvandring til Bornholm (G)Svensk indvandring til Bornholm.
 • 03:00Helt i fisk - På karpejagt (G)I Klemensker ligger en lille sø, hvor Helt i Fisk-holdet har besluttet at prøve kræfter med medefiskeriet. Det går. Ja, faktisk helt og aldeles over forventning. Vi er skridtet over melklister, og dét giver i den grad pote.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Operation hund (G)Det går voldsomt for sig når de afrikanske vildhunde i Ree Park slås. Alfahannen har i kampens hede fået bidt et stykke af kæben - så den skal under dyrlægens kniv i dagens Vild med dyr.
 • 04:30Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Ann Charlott Skogøy (G)Ann Charlott Skogøy boede en årrække i København, men ledte sammen med sin kæreste efter en gård på landet. De fandt den lige uden for Klemensker for otte år siden. Sidste år valgte Ann at bruge al sin tid på sin Mor, der var uhelbredeligt syg. Ann Charlott Skogøy er uddannet tekstildesigner. Hun tror på, at et mere simpelt liv i god kontakt med andre mennesker kan være en god måde at leve for mange mennesker.

Snorrebakkensagen: Kritisk medarbejder fritstillet

Den medarbejder, der flere gange gjorde ledelsen opmærksom på, at der var noget galt med håndteringen af Snorrebakke-projektet, har måttet forlade sin stilling ved BRK.
16 års ansættelse ved Bornholms Regionskommune.

Det var, hvad det kunne blive til for den medarbejder, der flere gange i løbet af Snorrebakke-projektet påpegede, at flere ting ikke foregik efter bogen.

Det fremgår af en mail, som den pågældende medarbejder sendte til kommunalbestyrelsen og direktionen forud for kommunalbestyrelsens møde sidste torsdag, og som TV 2/Bornholm er kommet i besiddelse af.

Af mailen fremgår det, at medarbejderen selv havde bedt om at blive omplaceret, da samarbejdet med hans nærmeste leder ikke længere fungerede - bl.a. som følge af forløbet omkring netop Snorrebakkeprojektet.

Dét ønske ville kommunen ikke imødekomme, og i stedet blev han fritstillet.

Sagde fra på flere områder
Af den aktindsigt, TV 2/Bornholm fik i sagen tilbage i foråret ses det, at der er tale om selvsamme medarbejder, der bl.a. satte spørgsmålstegn ved den måde, den ansvarlige leder indhentede håndværkstilbudene på.

Noget, det eksterne revisionsfirma BDO sidenhen bekræftede, var foregået i strid med loven på området i et af tilfældene.

Ifølge medarbejderen selv var det dog ikke udelukkende i forhold til udbuddene, at vedkommende sagde fra.

- Som I alle ved, har vi det sidste års tid været udfordret med at komme igennem med nødvendige, lovmæssige tiltag og den forventede økonomi i forbindelse med projekt Snorrebakken. At projektet også har været ramt af andre udfordringer, har vi i gruppen været meget uforstående overfor, da det absolut ikke tidligere har været normal praksis i afdelingen, lyder det fra den nu tidligere medarbejder, der tilføjer:

- Vi har i flere ledelseslag hen over efteråret 2018 argumenteret for både lovligheden med hensyn til indeklimaet, men også i måden, hvorpå projektet er blevet håndteret - sidst men ikke mindst også udbudsdelen.

Et hårdt og opslidende år
Dermed tegner der sig altså et billede af, at kommunens ledelse flere gange undervejs blev gjort opmærksom på, at der var noget galt med Snorrebakkeprojektet. Og at forløbet altså i sidste instans var med til at tvinge den medarbejder, der løbende havde gjort opmærksom på problemerne, væk fra sin arbejdsplads gennem 16 år.

- Allerede i foråret 2019 kom vi fra gulvet med en redegørelse til direktionen om den manglende fremdrift i projektet, samt hvilke krav og regler vi er stillet overfor i forbindelse med kommunale tilbud/udbud. (...) BDO-rapporten - selvom den ikke belyser det fulde projekt, men kun økonomien frem til, at projektet blev stoppet - giver helt de samme fortolkninger til udbudshåndtering, som vi allerede havde redegjort for.

- Det har været et hårdt og opslidende år, men det er alligevel med vemod i sindet, at jeg i dag vil orientere jer om, at jeg har bedt min ledelse om at blive fritstillet. (...) Inden dette har jeg ad to omgange forsøgt og spurgt ind til en mulig omrokade (...), hvilket direktionen ikke har ønsket at afstedkomme.

TV 2/Bornholm har i dag været i kontakt med den nu fritstillede medarbejder og dennes fagforening. De ønsker dog ikke at udtale sig.

TV 2/Bornholm ville desuden gerne have spurgt kommunens ledelse, om den ikke har følt en vis forpligtelse til at hjælpe den medarbejder, der altså løbende har påpeget flere af de fejl og lovbrud i sagen, som nu efterforskes af politiet, videre i organisationen. Her lyder svaret dog, at man ikke udtaler sig om personalesager.

Aktuelle programmer på Play