Næste udsendelse: 21:25 360 Eventuelt (G)

TV i dag

 • 21:00Silles Hus - hønsene flytter indSille udnævner program nummer 25 til sølvbryllupsprogram og det bliver fejret ved at en flok høns og hanen Carlos flytter ind. Sille har også inviteret til åbent hus og der bliver mulighed for lidt afslapning i hængekøjen.
 • 21:25360 Eventuelt (G)360 Eventuelt har Bjarne Kristiansen og Charlotte Berg i studiet til debat om aktuelle emner.
 • 21:55Fantastiske fællesskaber - Christiansø Støtteforening (G)Hvem skal løbe med titlen som årets mest fantastiske fællesskab på Bornholm? Mød en af kandidaterne her.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 22:5520 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 23:20Silles Hus - hønsene flytter ind (G)Sille udnævner program nummer 25 til sølvbryllupsprogram og det bliver fejret ved at en flok høns og hanen Carlos flytter ind. Sille har også inviteret til åbent hus og der bliver mulighed for lidt afslapning i hængekøjen.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:55Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 01:40Bornholm knokler - NaturBornholm (G)Vi ved allesammen, at der har været dinosaurer på Bornholm, men vidste du, at pedelen på NaturBornholm har en dinosaur som vagthund? At krokodillerne derude ikke rigtigt kan se under vand? Hør og se mere i aftenens udsendelse, hvor vi går bag facaden på NaturBornholm.
 • 02:10Månedens foredrag: Arkæolog Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fra Bornholms Museum fortæller om sommerens store udgravning af en rig jernalderboplads i Nexø. På området blev der bl.a fundet enorme mængder af keramik og mange fine og unikke oldsager.
 • 03:00Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - dolkhale (G)Den ligner noget fra en gyserfilm men dolkhalen er faktisk ret fredelig. I Kattegatcentret i Grenaa har de dolkhaler man må røre ved og vi ser nærmere på de urgamle væsener i dagens Vild Med Dyr.
 • 04:30Nationalpark Thy (12:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Bach-Jensen (G)Mikkel Bach-Jensen har boet på Bornholm i 12 år. Han er nu bornholmsk gift, har to børn og bor i Rønne. Han arbejder på Gaarden ved Melstedgård. Mikkel Bach-Jensen mistede tidligt sin Far på grund af sygdom, og det har præget hans forhold til nære relationer siden: De skal plejes.

Ekstraudsendelse fra møde i Transportministeriet

På torsdag afholder Transportministeriet sammen med Molslinjen et doorstep om færgebetjeningen. TV 2/Bornholm sender i den forbindelse en ekstraudsendelse.
Transport- og Boligministeriet har inviteret til et såkaldt doorstep, hvor man vil give en status på færgebetjeningen af Bornholm. Mødet bliver afholdt sammen med Molslinjen torsdag den 24. oktober. I den forbindelse sender vi på TV 2/Bornholm en ekstraudsendelse klokken 11:00 direkte fra begivenhederne på vores egen kanal.

Doorstep'et efter mødet vil foregår torsdag formiddag i ministeriets mødecenter. Det oplyser Transport- og Boligministeriet i dag.

Emnet for mødet er ikke oplyst, men et af de seneste spørgsmål, der ikke er besvaret er, hvorvidt Molslinjen vil montere en såkaldt T-foil stabilisator.

Den 3. september i år var sidste gang, der var møde i Transportministeriet. Her kom ministeren med et resultat af den skibstekniske undersøgelse. En undersøgelse, der var baseret på et litteraturstudie.

Herunder kan du se kort oversigt over nogle af de overskrifter, der har været siden Molslinjen overtog besejlingen.

November 2018: Molslinjen afviser kritik
Efter livlig debat om Express 1 og en manglende T-foil afviser Molslinjen kritikken. I en pressemeddelelse skrev rederiet, at da Transportministeriet godkendte Express 1, var det uden en T-foil stabilisator. Det fremgår af en redegørelse fra Molslinjen.

Januar 2019: Undersøgelse
En komfortundersøgelse af Bornholmslinjens Express 1 skulle gå i gang i januar i år. Undersøgelsen, der skulle udarbejdes af FORCE Technology, skulle blandt andet afdække effekten af monteringen af en T-foil stabilisator.

3. september 2019: Minister beder om T-foil
Efter et møde mellem transportministeren og forligskredsen bag færgebetjeningen af Bornholm kom det frem, at transportministeren ville bede Molslinjen om at installere en T-foil. Det skete efter FORCE Technology havde udarbejdet en undersøgelse - en undersøgelse, som var baseret på et litteraturstudie.

5. september 2019: Molslinjen lover ikke T-foil
Efter undersøgelsen ville Molslinjen ikke love at montere en T-foil stabilisator. Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, udtalte efter et møde i Trafikkontrakrådet, at man inden for halvanden til to uger ville fortælle, hvorvidt man ville påsætte en T-foil på færgerne eller ej.

Molslinjen har ved dags dato endnu ikke meldt noget ud i forhold til, om man vil tilføje en T-foil stabilisator eller ej.

Aktuelle programmer på Play