Næste udsendelse: 21:25 360 Eventuelt (G)

TV i dag

 • 21:00Silles Hus - hønsene flytter indSille udnævner program nummer 25 til sølvbryllupsprogram og det bliver fejret ved at en flok høns og hanen Carlos flytter ind. Sille har også inviteret til åbent hus og der bliver mulighed for lidt afslapning i hængekøjen.
 • 21:25360 Eventuelt (G)360 Eventuelt har Bjarne Kristiansen og Charlotte Berg i studiet til debat om aktuelle emner.
 • 21:55Fantastiske fællesskaber - Christiansø Støtteforening (G)Hvem skal løbe med titlen som årets mest fantastiske fællesskab på Bornholm? Mød en af kandidaterne her.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 22:5520 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 23:20Silles Hus - hønsene flytter ind (G)Sille udnævner program nummer 25 til sølvbryllupsprogram og det bliver fejret ved at en flok høns og hanen Carlos flytter ind. Sille har også inviteret til åbent hus og der bliver mulighed for lidt afslapning i hængekøjen.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:55Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 01:40Bornholm knokler - NaturBornholm (G)Vi ved allesammen, at der har været dinosaurer på Bornholm, men vidste du, at pedelen på NaturBornholm har en dinosaur som vagthund? At krokodillerne derude ikke rigtigt kan se under vand? Hør og se mere i aftenens udsendelse, hvor vi går bag facaden på NaturBornholm.
 • 02:10Månedens foredrag: Arkæolog Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fra Bornholms Museum fortæller om sommerens store udgravning af en rig jernalderboplads i Nexø. På området blev der bl.a fundet enorme mængder af keramik og mange fine og unikke oldsager.
 • 03:00Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - dolkhale (G)Den ligner noget fra en gyserfilm men dolkhalen er faktisk ret fredelig. I Kattegatcentret i Grenaa har de dolkhaler man må røre ved og vi ser nærmere på de urgamle væsener i dagens Vild Med Dyr.
 • 04:30Nationalpark Thy (12:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Bach-Jensen (G)Mikkel Bach-Jensen har boet på Bornholm i 12 år. Han er nu bornholmsk gift, har to børn og bor i Rønne. Han arbejder på Gaarden ved Melstedgård. Mikkel Bach-Jensen mistede tidligt sin Far på grund af sygdom, og det har præget hans forhold til nære relationer siden: De skal plejes.

BM i maraton: Endnu en sejr til Hulgaard

Tre timer og 18 minutter tog det Laura og Tommy Hulgaard at tilbagelægge dagens løbetur på 42,195 kilometer. Det gør dem til bornholmsmestre i maraton.
Klokken 10 gik starten ved Skippertorvet i Nexø. Laura og Tommy Hulgaard lagde sig fra begyndelsen helt i front, og parret havde da også en forventning om at tage sejren i dag.

- Ja, målet er at vinde. Vi følges ad, men vi har begge været syge med maveinfluenza. Min mand har endda været lidt mere syg end mig, så han er også indstillet på at slippe mig og omvendt selvfølgelig. Men ellers prøver vi at følges ad og få en god tur ud af det, forklarede Laura Hulgaard, der løber for Viking, før dagens løb.

Løberne skulle ud på en godt og vel ti kilometer lang rute. Fra Nexø gik turen langs kysten til Balka og Snogebæk - og ud til Fyrvejen, hvor der var indlagt et vendepunkt. Ruten skulle tilbagelægges 4 gange i alt for at nå et maraton.

Laura og Tommy Hulgaard løb også bornholmsmesterskabet i maraton i 2018, hvor de vandt i tiden tre timer og 22 minutter. Målet i dag var egentlig komme ind i tiden tre timer og 15 minutter, men det nåede parret ikke helt.

De kom i mål i tiden tre timer og 18 minutter.

- Jeg er tilfreds med resultatet. Jeg ville selvfølgelig gerne have løbet på tre timer og 15 minutter, men det må blive en anden gang, siger Laura Hulgaard, og tilføjer om turen:

- Jeg havde lidt kvalme og måtte ned og gå et par gange, hvor jeg troede, jeg skulle kaste op, men det skulle jeg så ikke alligevel. Så var det bare op igen og fart på.

Parret er dog klar til at tage udfordringen op igen til næste år, hvor Laura Hulgaard allerede har sat sig et særligt mål.

- Næste år stiller jeg op igen, og så har jeg faktisk en plan om, at jeg skal løbe under tre timer på en maraton. Så det er målet. Min mand er ikke helt enig. Han synes, det er for hurtigt, og at vi skal træne for meget, men det er planen, forklarer Laura Hulgaard.

Bornholmsmesterskaberne i maraton er arrangeret af SÅN-løberne, og man kunne i dag både løbe et hel maraton og et halvt maraton.

11 deltog i maraton, 49 deltog i halvmaraton og 4 stod på rulleski.

Aktuelle programmer på Play