Næste udsendelse: 22:40 Mellem os (G)

TV i dag

  • 22:10Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
  • 22:40Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
  • 23:10Livet på landet - Høst er eksamenstid (G)Der er gang i høsten af rug på Mejnerts Landbrug. Og høst er eksamenstid, så det er nu, Niels Mejnertsen finder ud af, om han har gjort det godt nok i løbet af året. Mejetærskeren skal luftes, men det sker ikke uden et lille uheld. Produceret i år 2015.
  • 23:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 00:40Stafetten - Maria Millan Enevoldsen (G)Maria Millan Enevoldsen er efter 17 år på Sjælland flyttet tilbage til Bornholm sammen med sin mand. Hun arbejder som spirituel rådgiver for virksomheder og private og laver events og spirituelle retreats.
  • 01:05Mellem os (G)Bornholmsmesterskaberne har stået stille i de seneste 9 år, men nu er de tilbage. Thomas Viborg er arrangør for mesterskaberne, og han kommer i Mellem Os for at fortælle mere om det tilbagevendte arrangement. Derudover får vi besøg af Nicolas Braun, der er udgravningsleder på udgravningen ved slagteriet i Rønne. Han fortæller mere om, hvad man har fået ud af udgravningen.
  • 01:40Krimimessen: Inger Wolf (G)Inger Wolf er aktuel med den første krimi i serien om psykiateren Christian Falk. Hun er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Thera Hoeijmanns fra TV2 Østjylland.
  • 02:00Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
  • 02:30Mens du sover (6:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Louise Stigsgaard Nissen (G)Forfatter Louise Stigsgaard Nissen fortæller om sin debutroman "Natten er fuld af lys".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Tange, Nørresundby, Esbjerg, Assens og Svendborg.
  • 04:00Vild Med Dyr - Hugorm (G)Hvad skal man gøre hvis man møder en hugorm på terrassen? Det får du at vide i Vild Med Dyr, der handler om et fredet men også frygtet dyr i den danske natur.
  • 04:30Nationalpark Thy (34:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Fra lade til landevej - Krise i klubben (6:12) (G)I dette afsnit besøger vi Ole Bramsgaard i hans fintænkningsværksted på matriklen i Rønne. Her ordner han de små finesser til den gamle Taunus, og selvom det går godt, kommer der uventede problemer, da hans elskede skruefællesskab trues på sin eksistens.

Kong Gulerod: Grillet rådyr og græskar på menuen

Det bliver vildt i Kong Gulerod i aften kl. 19.45, hvor den blandt andet står på grillet rådyr. Her får du alle opskrifterne.
Det er blevet efterår i Kong Gulerod, og det betyder, at der skal laves lækker mad med masser af græskar.

Her får du opskrifterne på alle de lækre retter.

Grillet rådyrfilet
Ingredienser:
Filet af rådyr, hel eller delt i to
Finthakkede krydderurter (fx rosmarin, persille, timian, purløg og merian)
Fintrevet citronskal
Fintrevet parmesan
Lidt smeltet smør
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Såfremt fileten sidder på ryggen, skæres den forsigtigt af og pudses for hinder, sener m.v., så den rene filet er tilbage. Drys med salt og peber, og lad den stå en halv times tid. Bland de hakkede krydderurter med citronskal og en lille håndfuld fintrevet parmesan. Grill fileten ca. 4 minutter på hver side ved forholdsvis høj varme. Lad den trække et par minutter. Pensl med smør og rul fileten i krydderurteblandingen og skær den i potionsstykker.

Risotto med græskar og kantareller
Ingredienser 4 pers.:
½ hokkaido-græskar eller andet fast kogeegnet græskar
150 g rensede kantareller
1 stort skalotteløg
2-3 fede hvidløg
2 dl tør hvidvin evt. Vermouth
3 dl risottoris
1 l god hønsefond (jo bedre fond, jo bedre risotto)
10 kviste frisk timian
1 tsk. knust fennikel frø
Smør og olie til stegning
75 g fintrevet parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Rengør svampe og skær dem i grove tern. Del græskarret og skrab kærnerne ud. Skræl græskarret afhængig af sort og skær det i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Hak løg og hvidløg fint og riv bladende af timianen. Sæt gryden over bålet og kom en god klat smør samt samme mængde olie i. Lad det bruse op og tilsæt løg, hvidløg og græskar og steg et par minutter til løgene er klare. Tilsæt svampe timian og fennikel og steg yderligere et par minutter (pas på varmen). Tilsæt herefter risottorisene og steg videre et minuts tid og tilsæt vinen under omrøring indtil vinen er absorberet. Spæd løbende til med hønsefond, lidt ad gangen, så risene kan suge væsken til sig. Fortsæt med at koge og røre forsigtigt og tilsæt bouillon indtil risene er møre, ca. 15-20 min. Konsistensen skal være blød og cremet. Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.

Grillet græskar med appelsin og gedeost
Ingredienser:
1 Hokkaido græskar eller andet fast græskar
3 fed hvidløg
2 appelsiner
1 bdt. Merian
200 g frisk gedeost
3 spsk. Sherryeddike
1 æggeblomme
1 skalotteløg
6 spsk. Græskarolie
6 spsk. Olivenolie
Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Halver græskarret på langs og skrab kærner og indmad ud. Skær det i lange, ca. 1 cm. brede strimler. Hak hvidløget og bland det i en skål med merianblade, lidt olie og salt. Vend græskarstrimlerne og lad det trække en times tid. Pisk sherryeddike med æggeblomme i en skål og bland med finthakket skalotteløg. På en meget varm grill, grilles græskarstrimlerne et par minutter på hver side. Mens de stadig er varme hælde marinaden og vendes i. Anret græskarstrimlerne på et fad med appelsinfileter uden skind. Pluk gedeost groft og kom den over blandingen og drys med salt og peber samt merianblade. Dryp med lidt oliven og græskarolie.

Grønkålssalat
Mængden af indhold i denne salat er efter eget ønske omkring fylde etc. og kan varieres på 1000 måder alt afhængig årstid, råvarer mv.

Ingredienser:
Skyllet og fint hakket grønkål
Friske hasselnødder eller valnødder hakket groft
Pære skåret i tern vendt i lidt citronsaft
Gul- og bolchebede skåret i tynde stave (evt. også gulerod)
Majskolber
Lidt smør
Fintrevet citronskal
citronsaft
Honning
Vindruekærneolie eller græskarolie, rapsolie evt. Jordnøddeolie
Sennep
Hvidvinseddike

Fremgangsmåde:
Bland smør og citronskal med lidt salt og peber. Træk bladene væk, ikke af, fra majskolben og fjern "hårene". Smør smørret på majskolben og luk med bladene og læg den på grillen. Grill i ca. 10–15 minutter og vend den jævnligt. Lad den køle af og skær kærnerne af. Bland med grønkål, nødder, pære og beder. Blend eller pisk en dressing af 2 x olie, 1 x eddike, 1 x honning, 1 x sennep, lidt citronsaft samt salt og peber. Dressingen skal piskes sammen, så den hænger sammen og bliver tyk. Bland dressingen sammen med salaten.

Grillede glaserede rødbeder
Ingredienser:
4 rødbeder med skal
1 skefuld honning
1 skefuld balsamico
Lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:
Pak to rødbeder ind i stanniol og læg dem på grillen sammen med to uindpakkede rødbeder. Grill dem i ca. 15-20 minutter. Vend dem af og til. Tag dem af grillen, og lad dem køle lidt af. Fjern skindet på alle rødbederne og skær dem i mindre tern. Kom honning og balsamico i en gryde og lad det smelte sammen. Tilsæt rødbederne. Kog til saften er tyknet og smag til med lidt salt og peber.

Aktuelle programmer på Play