Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder og Kommunalbestyrelsesmøde

TV i dag

 • 18:00Kommunalbestyrelsesmøde d. 22. februar
 • 19:3019.30Nyheder og Kommunalbestyrelsesmøde
 • 19:54Vejret i morgen (G)
 • 19:55Stafetten - Kira Lintrup JensenKira Lintrup Jensen Er født og opvokset på Bornholm - nærmere bestemt på østøen. Hun bor i dag med sin familie i Stenseby, hvor hun er med i initiativer for at gøre den lille by levende. Kira Lintrup Jensen er uddannet lærer og arbejder nu som skoleleder på Østerlars Friskole.
 • 20:20Mellem osI torsdagens Mellem os får vi først besøg af Celina Simonsen, der fik en andenplads i MGP 2018. Hun har taget sin mor med, og de snakker om den fantastiske oplevesle at være med til sådan et stort show og komme så langt. Strikdesigner, workshops, blogger og flere andre ting bliver der snakket om, når Mo Lehn torsdag er i studiet.
 • 20:50Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Vedel
 • 21:30Jannes HaveSerien følger Janne, som er i gang med at føre sin egen drøm om en stor have med selvforsynende køkkenhave, gør-det-selv-projekter og drivhus ud i livet.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kommunalbestyrelsesmøde d. 22. februar
 • 03:0022Nyheder (G)
 • 03:10Bornholmske smalfilm - Bøsthøj Mejeri og Købmandsforretning (G)
 • 03:35BogForum med Maria Helleberg og Jacob Wendt Jensen (G)Nanna Andreasen fra TV2/Lorry interviewer forfatter Maria Helleberg, der er aktuel med ny roman om Leonora Christine og journalist og filmkritiker Jacob Wendt Jensen, aktuel med biografien ”Victor Borge – Mennesket bag smilet”.
 • 04:05Mellem os (G)I torsdagens Mellem os får vi først besøg af Celina Simonsen, der fik en andenplads i MGP 2018. Hun har taget sin mor med, og de snakker om den fantastiske oplevesle at være med til sådan et stort show og komme så langt. Strikdesigner, workshops, blogger og flere andre ting bliver der snakket om, når Mo Lehn torsdag er i studiet.
 • 04:30Stafetten - Martin Holm (G)Martin Holm arbejdede som typograf i flere årtier, men i mere end 10 år nu har han fungeret som guide på Hammershus. I fritiden er sten den store passion, og det har det været fra barnsben. I de senere år er også han begyndt at hugge i sten og lave skulpture sammen med sin kæreste.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Vedel

To mænd smuglede udlændinge til Bornholm

To mænd har fået hårde fængselsdomme og blevet udvist for omfattende menneskesmugling, blandt andet til Bornholm. De nægter sig skyldige.
To indiske mænd er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt fire og seks års fængsel samt udvisning for bestandig for omfattende menneskesmugling og dokumentfalsk.

Det oplyser senioranklager Mariam Khalil fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

50-årige Amil Kumar Bamba og 55-årige Rajesh Sharma blev anholdt i forbindelse med en grænsekontrol i Rødbyhavn 6. september sidste år og har siddet varetægtsfængslet siden.

I forbindelse med anholdelsen blev de sigtet for menneskesmugling af en tredje indisk mand, som ikke var i besiddelse af lovlige indrejsepapirer.

Ved anholdelsen var den ene af mændene i besiddelse af næsten 4000 euro - cirka 30.000 kroner - i kontanter.

Desuden fandt politiet fotos af pas og andre legitimationspapirer på flere udenlandske statsborgere. De var gemt i en chipspose i motorrummet på den bil, de havde lejet.

Da politiet efterforskede sagen nærmere voksede den voldsomt i omfang.

Det viste sig, at de to mænd adskillige gange havde lejet en bil i Tyskland og smuglet personer uden opholdstilladelser og visa via Rødbyhavn til Bornholm.

På Bornholm blev personerne indlogeret på et hotel, mens de ventede på at blive gift med en statsborger fra et EU-land, hvorefter de rejste tilbage til Tyskland.

I forbindelse med ægteskaberne begik de to indiske mænd grov dokumentfalsk, da de opholdstilladelser og visa, der blev sendt til vielseskontoret på Bornholm var forfalskede.

Retten fandt Rajesh Sharma skyldig i 30 tilfælde af menneskesmugling og dokumentfalsk.

Ud over fængsel i seks år og udvisning fik han konfiskeret 72.000 euro - omkring 540.000 kroner - som retten skønnede, han havde tjent på sine forbrydelser.

Amil Kumar Bamba blev dømt for 21 tilfælde af menneskesmugling og dokumentfalsk. Foruden de fire års fængsel og udvisning konfiskerede retten 25.000 euro - knap 190.000 kroner.

Begge mændene har under hele sagen nægtet sig skyldige. Sharma ankede på stedet dommen til landsretten, mens Bamba valgte at tænke over, om han vil gøre det.

Aktuelle programmer på Play