Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
 • 00:40Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
 • 01:05Stafetten - Flemming Bærenthsen (G)Flemming Bærenthsen var soldat i mange år og det var også derfor at han oprindeligt kom til Bornholm. Efter en skade i den ene hånd måtte han opgive soldaterlivet. Flemming Bærenthsen valgte en helt ny retning som pædagog, og han bruger oveni mange timer hver uge på at træne børn i fodbold.
 • 01:30Månedens foredrag - Bente Jensen (G)Bente Jensen, Cand. mag. i Historie, fortæller om turismens udvikling på Bornholm.
 • 02:30Flere sider af Stine Spedsberg (G)Tegneserietegner Stine Spedsbjerg fortæller om sin debuttegneserie "Kærestesorg".
 • 02:55Bornholm knokler - Havopmåler (G)Skibet hedder Jens Sørensen og det har i flere år sejlet zigzag og frem og tilbage ved den bornholmske kyst. Jens Sørensen har nemlig opmålt havbunden rundt om Bornholm. Vi fik lov til at komme ombord og se hvordan livet er ombord på skibet med det underlige sejlemønster.
 • 03:35Søens folk (G)Ivar Holms rejse nærmer sig sin afslutning, da Atlantiden når til Cannes. Ombord på Thetis er det blevet tid til en mand-overbord øvelse.
 • 04:05I Østersøens dyb: Naturdyk Svenskehavn (G)Svenskehavn byder på noget a det smukkeste natur på Bornholm. Det synes ihvertfald den medvirkende geolog, når vi her kigger både over og nede under havoverfladen i Svenskehavn.
 • 04:30Billeddetektiverne - Olsen, Nielsen og Eriksen (G)I denne udgave af billeddetektiverne fortæller Ole Olsen og Tom Nielsen igen om de gamle billeder de interesserer sig for. Og Anette Eriksen giver en rundvisning i Ø-arkivet i Rønne.
 • 05:00Stafetten - Hasse Falk Jakobsen (G)Hasse Falk Jakobsen er en tilbagevendt bornholmer, familiefar på 45 år, frikirkepræst, musiker og løber. Hasse fortæller i Stafetten om tro, hverdagen i Nexø og om sin store kærlighed til Bornholm.

To mænd smuglede udlændinge til Bornholm

To mænd har fået hårde fængselsdomme og blevet udvist for omfattende menneskesmugling, blandt andet til Bornholm. De nægter sig skyldige.
To indiske mænd er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt fire og seks års fængsel samt udvisning for bestandig for omfattende menneskesmugling og dokumentfalsk.

Det oplyser senioranklager Mariam Khalil fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

50-årige Amil Kumar Bamba og 55-årige Rajesh Sharma blev anholdt i forbindelse med en grænsekontrol i Rødbyhavn 6. september sidste år og har siddet varetægtsfængslet siden.

I forbindelse med anholdelsen blev de sigtet for menneskesmugling af en tredje indisk mand, som ikke var i besiddelse af lovlige indrejsepapirer.

Ved anholdelsen var den ene af mændene i besiddelse af næsten 4000 euro - cirka 30.000 kroner - i kontanter.

Desuden fandt politiet fotos af pas og andre legitimationspapirer på flere udenlandske statsborgere. De var gemt i en chipspose i motorrummet på den bil, de havde lejet.

Da politiet efterforskede sagen nærmere voksede den voldsomt i omfang.

Det viste sig, at de to mænd adskillige gange havde lejet en bil i Tyskland og smuglet personer uden opholdstilladelser og visa via Rødbyhavn til Bornholm.

På Bornholm blev personerne indlogeret på et hotel, mens de ventede på at blive gift med en statsborger fra et EU-land, hvorefter de rejste tilbage til Tyskland.

I forbindelse med ægteskaberne begik de to indiske mænd grov dokumentfalsk, da de opholdstilladelser og visa, der blev sendt til vielseskontoret på Bornholm var forfalskede.

Retten fandt Rajesh Sharma skyldig i 30 tilfælde af menneskesmugling og dokumentfalsk.

Ud over fængsel i seks år og udvisning fik han konfiskeret 72.000 euro - omkring 540.000 kroner - som retten skønnede, han havde tjent på sine forbrydelser.

Amil Kumar Bamba blev dømt for 21 tilfælde af menneskesmugling og dokumentfalsk. Foruden de fire års fængsel og udvisning konfiskerede retten 25.000 euro - knap 190.000 kroner.

Begge mændene har under hele sagen nægtet sig skyldige. Sharma ankede på stedet dommen til landsretten, mens Bamba valgte at tænke over, om han vil gøre det.

Aktuelle programmer på Play