Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
 • 00:40Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
 • 01:05Stafetten - Flemming Bærenthsen (G)Flemming Bærenthsen var soldat i mange år og det var også derfor at han oprindeligt kom til Bornholm. Efter en skade i den ene hånd måtte han opgive soldaterlivet. Flemming Bærenthsen valgte en helt ny retning som pædagog, og han bruger oveni mange timer hver uge på at træne børn i fodbold.
 • 01:30Månedens foredrag - Bente Jensen (G)Bente Jensen, Cand. mag. i Historie, fortæller om turismens udvikling på Bornholm.
 • 02:30Flere sider af Stine Spedsberg (G)Tegneserietegner Stine Spedsbjerg fortæller om sin debuttegneserie "Kærestesorg".
 • 02:55Bornholm knokler - Havopmåler (G)Skibet hedder Jens Sørensen og det har i flere år sejlet zigzag og frem og tilbage ved den bornholmske kyst. Jens Sørensen har nemlig opmålt havbunden rundt om Bornholm. Vi fik lov til at komme ombord og se hvordan livet er ombord på skibet med det underlige sejlemønster.
 • 03:35Søens folk (G)Ivar Holms rejse nærmer sig sin afslutning, da Atlantiden når til Cannes. Ombord på Thetis er det blevet tid til en mand-overbord øvelse.
 • 04:05I Østersøens dyb: Naturdyk Svenskehavn (G)Svenskehavn byder på noget a det smukkeste natur på Bornholm. Det synes ihvertfald den medvirkende geolog, når vi her kigger både over og nede under havoverfladen i Svenskehavn.
 • 04:30Billeddetektiverne - Olsen, Nielsen og Eriksen (G)I denne udgave af billeddetektiverne fortæller Ole Olsen og Tom Nielsen igen om de gamle billeder de interesserer sig for. Og Anette Eriksen giver en rundvisning i Ø-arkivet i Rønne.
 • 05:00Stafetten - Hasse Falk Jakobsen (G)Hasse Falk Jakobsen er en tilbagevendt bornholmer, familiefar på 45 år, frikirkepræst, musiker og løber. Hasse fortæller i Stafetten om tro, hverdagen i Nexø og om sin store kærlighed til Bornholm.

Brancheros til to bornholmske havne

Gæsterne fra Litauen, Polen og Tyskland, der er en del af EU-projektet South Coast Baltic, roser havnene i Svaneke og Aarsdale for den personlige service.
Torsdag aften sluttede tre dage med besøg af branchefolk fra Litauen, Polen og Tyskland. Sammen med Bornholms Regionskommune er de en del af projektet South Coast Baltic - Marina Quality Forum, der arbejder med at udvikle havne, så de egner sig bedre til lystbådsturisme. Det har netop Bornholm stor fokus på.

De tre dage blev brugt på oplæg med danske fagpersoner om, hvordan vi udvikler havnene til lystbådsturisme på Bornholm. Derudover besøgte gæsterne havnene i Svaneke og Aarsdale. Tyskerne er især glade for den service, man møder i havnen.

- Tyskerne mener, at serviceautomater er noget, man frygter. Derfor er de glade for, at der er tid til at møde havnefogeden, når man kommer til en havn på Bornholm, siger Jakob Jensen, der er havneansvarlig hos Bornholms Regionskommune.

Bornholms Regionskommune er med i samarbejdet for at udveksle ideer og erfaringer med branchefolk, forskere og andre fra kystområderne omkring den sydlige Østersø. Projektet hedder South Coast Baltic - Marina Quality Forum og varer i tre år. Det har et samlet budget på 18 mio. kroner, som blandt andet skal bruges til et seminar om udvikling af havne ved næste møde.

Formålet med projektet er at hjælpes ad om at udvikle områdets lystbådehavne for at styrke bådturismen og økonomien. Næste gang partnerne mødes er næste sommer, hvor de mødes i Polen.

Aktuelle programmer på Play