Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder og Kommunalbestyrelsesmøde

TV i dag

 • 18:00Kommunalbestyrelsesmøde d. 22. februar
 • 19:3019.30Nyheder og Kommunalbestyrelsesmøde
 • 19:54Vejret i morgen (G)
 • 19:55Stafetten - Kira Lintrup JensenKira Lintrup Jensen Er født og opvokset på Bornholm - nærmere bestemt på østøen. Hun bor i dag med sin familie i Stenseby, hvor hun er med i initiativer for at gøre den lille by levende. Kira Lintrup Jensen er uddannet lærer og arbejder nu som skoleleder på Østerlars Friskole.
 • 20:20Mellem osI torsdagens Mellem os får vi først besøg af Celina Simonsen, der fik en andenplads i MGP 2018. Hun har taget sin mor med, og de snakker om den fantastiske oplevesle at være med til sådan et stort show og komme så langt. Strikdesigner, workshops, blogger og flere andre ting bliver der snakket om, når Mo Lehn torsdag er i studiet.
 • 20:50Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Vedel
 • 21:30Jannes HaveSerien følger Janne, som er i gang med at føre sin egen drøm om en stor have med selvforsynende køkkenhave, gør-det-selv-projekter og drivhus ud i livet.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kommunalbestyrelsesmøde d. 22. februar
 • 03:0022Nyheder (G)
 • 03:10Bornholmske smalfilm - Bøsthøj Mejeri og Købmandsforretning (G)
 • 03:35BogForum med Maria Helleberg og Jacob Wendt Jensen (G)Nanna Andreasen fra TV2/Lorry interviewer forfatter Maria Helleberg, der er aktuel med ny roman om Leonora Christine og journalist og filmkritiker Jacob Wendt Jensen, aktuel med biografien ”Victor Borge – Mennesket bag smilet”.
 • 04:05Mellem os (G)I torsdagens Mellem os får vi først besøg af Celina Simonsen, der fik en andenplads i MGP 2018. Hun har taget sin mor med, og de snakker om den fantastiske oplevesle at være med til sådan et stort show og komme så langt. Strikdesigner, workshops, blogger og flere andre ting bliver der snakket om, når Mo Lehn torsdag er i studiet.
 • 04:30Stafetten - Martin Holm (G)Martin Holm arbejdede som typograf i flere årtier, men i mere end 10 år nu har han fungeret som guide på Hammershus. I fritiden er sten den store passion, og det har det været fra barnsben. I de senere år er også han begyndt at hugge i sten og lave skulpture sammen med sin kæreste.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Martin Vedel

Bornholms første rettighedsskole på vej

I dag fejrer Paradisbakkeskolen i Nexø, at de er på vej til at blive en rettighedsskole. Det er UNICEF, der har indstillet skolen, som i dag tager første trin.
Paradisbakkeskolen bliver Bornholms første rettighedsskole. Det er en certificering, som UNICEF giver skoler, der har ekstra fokus på børnenes trivsel blandt andet ved at lære dem om FN's Børnekonvention. UNICEF indstiller selv skolerne, og har valgt Paradisbakkeskolen efter flere besøg over en årrække, der har givet et meget positivt indtryk.

- Når jeg har været på skolen her i Nexø, så har jeg oplevet de mest engagerede lærere. De går ikke kun op i deres fag og undervisningen, men også i høj grad børnenes trivsel. Så da jeg valgte at indstille skolen var det uden tøven, siger Jens Raahauge, der er forfatter, foredragsholder og sidder i UNICEF.

I dag fejrer skolen, at de starter på første trin ud af seks, som er viden. De har i forvejen været ude i alle klasserne, der har lavet et klassekodeks for, hvordan de skal opføre sig. Børnene arbejder ud fra artiklerne i FN's børnekonvention, men de formulerer kodekset ud fra deres egne ord. På skolen er de meget glade for snart at kunne kalde sig en rettighedsskole.

- Vi håber, at det her kommer til at betyde, at vi får højnet vores trivsel for børnene. Derudover kommer de til at kende deres rettigheder, men derved også være klar over, hvilke rettigheder andre børn har, så de kan blive bedre verdensborgere, siger skoleleder Pia Tofte.

Fejringen starter i dag kl. 12.30, hvor der vil være taler. Derudover kommer Winni Grosbøll også for i samme anledning at overrække det grønne flag, der gives til miljøbevidste skoler, for andet år i træk.

Skolen er i blandt 15 skoler, der dette skoleår er blevet udpeget til at være rettighedsskoler. I slutningen af skoleåret har de været igennem alle seks trin, og bliver i slutningen af skoleåret en certificeret rettighedsskole.

I alt er 22 skoler i Danmark blevet rettighedsskoler eller på vej til det. På UNICEFs egen hjemmeside kan der læses meget mere om, hvad en rettighedsskole er.

Aktuelle programmer på Play