Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
 • 00:40Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
 • 01:05Stafetten - Flemming Bærenthsen (G)Flemming Bærenthsen var soldat i mange år og det var også derfor at han oprindeligt kom til Bornholm. Efter en skade i den ene hånd måtte han opgive soldaterlivet. Flemming Bærenthsen valgte en helt ny retning som pædagog, og han bruger oveni mange timer hver uge på at træne børn i fodbold.
 • 01:30Månedens foredrag - Bente Jensen (G)Bente Jensen, Cand. mag. i Historie, fortæller om turismens udvikling på Bornholm.
 • 02:30Flere sider af Stine Spedsberg (G)Tegneserietegner Stine Spedsbjerg fortæller om sin debuttegneserie "Kærestesorg".
 • 02:55Bornholm knokler - Havopmåler (G)Skibet hedder Jens Sørensen og det har i flere år sejlet zigzag og frem og tilbage ved den bornholmske kyst. Jens Sørensen har nemlig opmålt havbunden rundt om Bornholm. Vi fik lov til at komme ombord og se hvordan livet er ombord på skibet med det underlige sejlemønster.
 • 03:35Søens folk (G)Ivar Holms rejse nærmer sig sin afslutning, da Atlantiden når til Cannes. Ombord på Thetis er det blevet tid til en mand-overbord øvelse.
 • 04:05I Østersøens dyb: Naturdyk Svenskehavn (G)Svenskehavn byder på noget a det smukkeste natur på Bornholm. Det synes ihvertfald den medvirkende geolog, når vi her kigger både over og nede under havoverfladen i Svenskehavn.
 • 04:30Billeddetektiverne - Olsen, Nielsen og Eriksen (G)I denne udgave af billeddetektiverne fortæller Ole Olsen og Tom Nielsen igen om de gamle billeder de interesserer sig for. Og Anette Eriksen giver en rundvisning i Ø-arkivet i Rønne.
 • 05:00Stafetten - Hasse Falk Jakobsen (G)Hasse Falk Jakobsen er en tilbagevendt bornholmer, familiefar på 45 år, frikirkepræst, musiker og løber. Hasse fortæller i Stafetten om tro, hverdagen i Nexø og om sin store kærlighed til Bornholm.

Bornholms første rettighedsskole på vej

I dag fejrer Paradisbakkeskolen i Nexø, at de er på vej til at blive en rettighedsskole. Det er UNICEF, der har indstillet skolen, som i dag tager første trin.
Paradisbakkeskolen bliver Bornholms første rettighedsskole. Det er en certificering, som UNICEF giver skoler, der har ekstra fokus på børnenes trivsel blandt andet ved at lære dem om FN's Børnekonvention. UNICEF indstiller selv skolerne, og har valgt Paradisbakkeskolen efter flere besøg over en årrække, der har givet et meget positivt indtryk.

- Når jeg har været på skolen her i Nexø, så har jeg oplevet de mest engagerede lærere. De går ikke kun op i deres fag og undervisningen, men også i høj grad børnenes trivsel. Så da jeg valgte at indstille skolen var det uden tøven, siger Jens Raahauge, der er forfatter, foredragsholder og sidder i UNICEF.

I dag fejrer skolen, at de starter på første trin ud af seks, som er viden. De har i forvejen været ude i alle klasserne, der har lavet et klassekodeks for, hvordan de skal opføre sig. Børnene arbejder ud fra artiklerne i FN's børnekonvention, men de formulerer kodekset ud fra deres egne ord. På skolen er de meget glade for snart at kunne kalde sig en rettighedsskole.

- Vi håber, at det her kommer til at betyde, at vi får højnet vores trivsel for børnene. Derudover kommer de til at kende deres rettigheder, men derved også være klar over, hvilke rettigheder andre børn har, så de kan blive bedre verdensborgere, siger skoleleder Pia Tofte.

Fejringen starter i dag kl. 12.30, hvor der vil være taler. Derudover kommer Winni Grosbøll også for i samme anledning at overrække det grønne flag, der gives til miljøbevidste skoler, for andet år i træk.

Skolen er i blandt 15 skoler, der dette skoleår er blevet udpeget til at være rettighedsskoler. I slutningen af skoleåret har de været igennem alle seks trin, og bliver i slutningen af skoleåret en certificeret rettighedsskole.

I alt er 22 skoler i Danmark blevet rettighedsskoler eller på vej til det. På UNICEFs egen hjemmeside kan der læses meget mere om, hvad en rettighedsskole er.

Aktuelle programmer på Play