Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10E65 Bornholm (G)I den her udgave af E65 – nu på Bornholm skal vi høre om russisk soldat, der ligger begravet på Hammeren, et gammelt vadested og kanonen på Sorthat Skanse.
 • 00:40Mellem os (G)I dag får vi besøg af Mads Kofod, der fortæller om sin tid som direktør for Campus Bornholm. Bibliotekar Marie Wildt kommer også og giver sit bud på gode efterårsbøger
 • 01:05Stafetten - Flemming Bærenthsen (G)Flemming Bærenthsen var soldat i mange år og det var også derfor at han oprindeligt kom til Bornholm. Efter en skade i den ene hånd måtte han opgive soldaterlivet. Flemming Bærenthsen valgte en helt ny retning som pædagog, og han bruger oveni mange timer hver uge på at træne børn i fodbold.
 • 01:30Månedens foredrag - Bente Jensen (G)Bente Jensen, Cand. mag. i Historie, fortæller om turismens udvikling på Bornholm.
 • 02:30Flere sider af Stine Spedsberg (G)Tegneserietegner Stine Spedsbjerg fortæller om sin debuttegneserie "Kærestesorg".
 • 02:55Bornholm knokler - Havopmåler (G)Skibet hedder Jens Sørensen og det har i flere år sejlet zigzag og frem og tilbage ved den bornholmske kyst. Jens Sørensen har nemlig opmålt havbunden rundt om Bornholm. Vi fik lov til at komme ombord og se hvordan livet er ombord på skibet med det underlige sejlemønster.
 • 03:35Søens folk (G)Ivar Holms rejse nærmer sig sin afslutning, da Atlantiden når til Cannes. Ombord på Thetis er det blevet tid til en mand-overbord øvelse.
 • 04:05I Østersøens dyb: Naturdyk Svenskehavn (G)Svenskehavn byder på noget a det smukkeste natur på Bornholm. Det synes ihvertfald den medvirkende geolog, når vi her kigger både over og nede under havoverfladen i Svenskehavn.
 • 04:30Billeddetektiverne - Olsen, Nielsen og Eriksen (G)I denne udgave af billeddetektiverne fortæller Ole Olsen og Tom Nielsen igen om de gamle billeder de interesserer sig for. Og Anette Eriksen giver en rundvisning i Ø-arkivet i Rønne.
 • 05:00Stafetten - Hasse Falk Jakobsen (G)Hasse Falk Jakobsen er en tilbagevendt bornholmer, familiefar på 45 år, frikirkepræst, musiker og løber. Hasse fortæller i Stafetten om tro, hverdagen i Nexø og om sin store kærlighed til Bornholm.

Interaktivt kort viser fugletræk

Sort sol og store mængder af trækfugle er ofte noget mange forbinder med Vadehavet på den jyske vestkyst. Men fænomenet kan også opleves på Bornholm.
Store mængder af trækfugle, der fylder himlen, så fænomenet sort sol opstår, er som oftest noget folk valfarter til den jyske vestkyst for at opleve. Men man kan også opleve sort sol på Bornholm. For eksempel har Naturklubben på Naturbornholm netop haft en tur til Ølene, hvor man har kunne se stære i store flokke.

Men der er sikkert mange, der ikke er klar over, hvor fuglene flyver hen. Rejserne foregår nemlig i alle retninger.

Den interaktive visualisering nedenfor fra Expedia.dk giver et overblik over udvalgte fuglearters trækmønstre samt en masse yderligere info om denne trækfuglenes færden. På kortet kan man spotte 13 udvalgte fuglearter og deres færden.

Formålet med visualiseringen er at sætte fokus på de episke rejser, mere end 10 millioner fugle gennemfører hvert år.

Fire fugle er valgt på forhånd, men du kan nemt se trækmønstrene for netop den fugl du ønsker ved at klikke på de farvede prikker i bunden af kortet.Episk Rejse af ExpediaDK

Aktuelle programmer på Play